Valborg 30 april

Vi firar in våren tillsammans den 30 april i Gällersta Forngård med början klockan 19.00

 

Valborgshäfte 2015  <——-  Du kan ladda ner vårt allsångshäfte här!eld Animated

 

Michael Horvath är estradpoet och arrangerar Klubb Bubbla, Örebro Länsteaters spoken word-klubb. Svensk mästare 2012 i improesi, en improviserad gren i poetry slam.

Under fyra måndagar i december skrev och läste han texter på ”uppdrag” av P4 Örebro. Det ska bli väldigt spännande och kul att få höra honom tala i Gällersta Forngård på Valborg. Kolla in hans sociala medier för ytterligare info och ”provsmak” av hans alster.

 

Underhållning M&H

Underhållningen på scenen kommer Martin Andersson och Henrik Askroth att stå för. Henrik har många års erfarenhet av att underhålla på fester och jippon. Till vardags är han musiklärare. Han förvaltar arvet efter våra stora vissångare, t.ex Cornelis, Taube och Bellman, på ett mycket bra vis. Han tar sig också gärna an visor av våra modernare vis/popartister där han sätter sin egen prägel på visorna.

Till sin hjälp har han för kvällen Martin som fyller på med sång och olika instrument.

Både Henrik och Martin har en förmåga att leta fram lite udda men roliga visor, gärna med lite burleskt inslag.

 

Gällande fackeltåget

Intresseanmälan görs på plats vid fikatältet, där uppsamling för att hämta facklor kommer att ske.

Nedmarschen startar uppe vid Forngården och till vårmusik går man ner till brasan, “omringar” den och på ett kommando så sätter man sin fackla i brasan,  backar tillbaka och sedan utgår.

Barn får deltaga i fackeltåget med målsman som sällskap!

Valborgsfirande 2015 web